lördag 5 mars 2011

Coleslaw

Min man har börjat äta LCHF och då blir det andra tillbehör till middagen än potatis, ris och pasta. Ett tillbehör som vi har börjat äta en del är coleslaw. En av fördelarna med det är att det går att göra en stor sats och ha i några dagar. Den smakar nästan bättre när den har stått till sig lite.
Vi väger oftast våra ingredienser när vi bakar och lagar mat men det går naturligtvis att använda decilitermått också.

Recept:
  • 100 g majonäs
  • 100 g creme fraiche
  • 3-4 teskedar dijonsenap (man får smaka sig fram)
  • 1/2 rödlök
  • Vitkål
  • Svartpeppar
Jag brukar blanda ihop majonäsen, creme fraichen och senapen i en stor skål. Finhacka rödlöken och lägg ner den i skålen tillsammans med rejält med svartpeppar. Sedan finstrimlar jag lite vitkål i taget och blandar ner tills det blir lagom kletigt.
Igår åt vi coleslawen till hamburgare utan bröd men det funkar bra till andra maträtter också. Billigt, enkelt, nyttigt och gott.

1 kommentar:

Unknown sa...

Funkar också utan majonäs om man vill ha en lite smalare variant :) Jättegott till grillat också!