lördag 13 augusti 2011

Bakad chokladkräm

Denna chokladkräm skall egentligen vara i ett pajskal men jag har gjort den utan skalet och den smakar väldigt gott ändå tillsammans med en klick grädde. Jag skulle kunna tänka mig att det hade varit gott med lite bär av något slag till också.

Receptet är för 4 små portioner eller 2 stora.

Recept:


75 g mörk choklad (minst 70 %)
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
1/2 ägg

Hacka chokladen grovt och lägg i en skål. Värm grädden och häll över choklad, rör tills chokladen är smält (kör den lite i microvågsugnen om inte chokladen smälter helt). Tillsätt ägg och mjölk och rör tills det blir en jämn smet. Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar och kör i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt dem svalna innan de serveras.

Inga kommentarer: